top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Informeret samtykkeerklæring udleveres ved første konsultation.

Opdateret: 18. apr.
BOTOX SKRIFTLIG INFORMERET SAMTYKKE


Botox er et varemærke for botulinumtoksin type A, et neurotoksin, der blokerer for meddelelser mellem muskler og de nerver, der styrer dem. Effekten af Botox viser sig 2-5 dage efter injektion og varer generelt i 4-6 måneder. FDA har godkendt brugen af Botox til behandling af ansigtsdystonier (spasmer), strabismus (skelen) og til midlertidigt at blødgøre ansigtsrynker mellem øjenene. Særligt uddannede Læger kan udføre de specielle "off-label" procedurer.

Der er alternativer til Botox, inklusive ingen behandling, Valget står imellem medicin eller kirurgi.

BIVIRKNINGER OG KOMPLIKATIONER

Under-korrektion (ikke nok effekt) eller overkorrektion (for meget effekt)

Ansigtsasymmetri (den ene side ser anderledes ud end den anden)

Lammelse af en nærliggende muskel, der fører til: hængende øjenlåg, dobbeltsyn, manglende evne til at lukke øjet, besvær med at fløjte eller drikke af et sugerør

Generaliseret svaghed

Permanent tab af muskeltonus ved gentagen injektion

Influenzalignende syndrom eller luftvejsinfektion

Kvalme eller hovedpine

Der har ikke været rapporter om sygdomsoverførsel gennem Botox.

KONTRAINDIKATIONER

Du bør ikke have Botox, hvis:

du er gravid; ammende; allergisk over for albumin; har en infektion, hudlidelse eller muskelsvaghed på injektionsstedet, eller har Eaton-Lambert syndrom, Lou Gehrigs sygdom eller myasthenia gravis.

Jeg forstår ovenstående og har fået forklaret mig risici, fordele og ulemper. Der er ikke givet garantier for resultater. Jeg giver mit informerede samtykke til Botox-indsprøjtninger i dag samt fremtidige behandlinger efter behov.

Jeg giver hermed mit frivillige samtykke til denne procedure og fritager praksis, dens medicinske personale og teknikere fra ansvar forbundet med proceduren. Jeg bekræfter, at jeg er en kompetent voksen på mindst 18 år og ikke er påvirket af alkohol eller stoffer. Jeg accepterer, at hvis jeg skulle have spørgsmål eller bekymringer vedrørende mine behandlingsresultater, vil jeg underrette min behandler her.

Nb! det er for nyeligt kommet frem at følelser som eksempelvis empati humør ikke verbal kommunikation kan blive påvirket ved lammelse af muskler i ansigtet. Vi er opmærksomme på dette og rådgiver vores patienter ud fra vores viden og erfaringer på området.

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page