Bivirkninger ved Botox behandling
- AkuDok clinique
- for 23 timer siden
- 3 min læsning
Bivirkninger ved Botox – Hvad skal du være opmærksom på?
Botox er en af de mest populære kosmetiske behandlinger i verden – og med god grund. Det er en hurtig, effektiv og veldokumenteret metode til at reducere mimiske rynker som f.eks. bekymringsrynker, smilerynker og linjer i panden. Men selvom Botox generelt er en sikker behandling, kan der – som med alle medicinske indgreb – forekomme bivirkninger.
I dette blogindlæg får du et overblik over de mest almindelige bivirkninger, hvorfor de opstår, og hvorfor de som regel er midlertidige.
De mest almindelige bivirkninger
De fleste bivirkninger efter en Botox-behandling er milde og forbigående. Her er de typiske:
1.
Let rødme, hævelse eller blå mærker ved indstiksstederne
Det er helt normalt at opleve lidt rødme eller hævelse, lige efter behandlingen. Det skyldes, at huden bliver påvirket af nålen. Disse reaktioner forsvinder som regel inden for få timer til et par dage.
2.
Hovedpine eller trykken i panden
Nogle patienter oplever let hovedpine efter behandling – især hvis det er første gang, man prøver Botox. Det skyldes, at musklerne i ansigtet ændrer spænding. Hovedpinen er som regel mild og forsvinder inden for 1-2 dage.
3.
Følelse af “stram” eller anderledes mimik
Når Botox virker, reducerer den muskelaktivitet. Det kan føles uvant – som om du ikke helt kan bevæge panden eller rynke brynene, som du plejer. Denne effekt er en del af behandlingen og fortager sig gradvist over 3-4 måneder.
Sjældne – men mulige – bivirkninger
Selvom det er sjældent, kan der opstå bivirkninger, som kræver opmærksomhed:
4.
Asymmetri
Hvis musklerne ikke hæmmes helt ens, kan der midlertidigt opstå lidt asymmetri – f.eks. hvis det ene øjenbryn løfter sig mere end det andet. Dette kan ofte justeres ved en efterbehandling.
5.
Tunge øjenlåg (ptose)
I sjældne tilfælde kan Botox “sive” til nærliggende muskler, hvilket kan give et hængende øjenlåg. Dette er ufarligt og forsvinder, når Botox-effekten aftager – som regel inden for nogle uger.
6.
Tørhed i øjne eller let synsforstyrrelse
Dette kan ske, hvis behandlingen gives tæt på øjenområdet. Det er yderst sjældent og forbigående.
Botox påvirker ikke resten af kroppen
Det er værd at understrege, at kosmetisk Botox gives i meget små doser og kun virker lokalt i de muskler, hvor den injiceres. Det har ingen effekt på nervesystemet i øvrigt og påvirker ikke kroppen generelt. Den aktive ingrediens nedbrydes naturligt af kroppen over tid.
Alle bivirkninger er midlertidige
Det vigtigste at huske er, at alle bivirkninger ved Botox er midlertidige. Effekten af Botox varer typisk 3–4 måneder, hvorefter både ønskede og eventuelle uønskede virkninger gradvist forsvinder. Hvis man skulle opleve gener, vil de altså ikke være permanente.
Hvordan minimerer man risikoen?
Botox er en sikker behandling, når den udføres af en erfaren og autoriseret behandler. Du kan selv bidrage til et godt forløb ved at:
Undgå at massere eller gnide på behandlingsområdet i 24 timer
Undgå hård fysisk aktivitet samme dag
Følge behandlerens anvisninger nøje
Afslutning
Botox er en veldokumenteret, effektiv og sikker behandling, som hjælper tusindvis af mennesker til et mere udhvilet og friskt udseende. De bivirkninger, der kan forekomme, er som regel milde og forbigående – og i de fleste tilfælde mærker man slet ingen gener.
Er du i tvivl, eller vil du vide mere om, hvordan Botox kan fungere for dig? Så er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
コメント