top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Nedsunken pande efter Botox

Opdateret: 18. apr.


Nedsunken pande efter Botox

Titel: Potentielle risici af BOTOX-behandling i panden.


BOTOX-behandling er blevet populært som en ikke-kirurgisk kosmetisk procedure til at reducere rynker og udglatte huden. Det bruges ofte i områder som panden, øjenbrynene og øjenlågene for at opnå et mere ungdommeligt udseende.

BOTOX-behandling er normalt er sikker og effektiv, bivirkningsfri behandling. Forkert placering af injektioner i panden kan have uønskede konsekvenser, såsom et neandertal-lignende udseende eller endda, når det går helt galt, et drop eye.


Det skal dog lige siges at selvom man tager alle forholdsregler og holder sikker afstand mindst 2 cm til øjenbryn, kan individuele anatomiske forhold medføre følelsen af tung pande. Tilstanden vil når musklerne har genvundet deres indbyrdes virkning, i reglen foretage sig i løbet af 3-4 uger.


Hvis BOTOX-injektioner gives for langt nede i panden, kan det påvirke musklerne og resultere i uønskede ændringer i udseendet.

Hvis dette er tilfældet, kan det medføre følgende problemer:

1. Panden kan synke ned: Hvis BOTOX-injektionerne placeres for langt nede dvs. mindre end 2 cm fra øvre øjenbrynskant.

Det resulterer i, at pandemusklen mister sin evne til at støtte og løfte området korrekt. Som konsekvens synker panden og øjenbrynet ned og giver et neandertal-lignende udseende. Ved injektion for langt nede og specielt for dybt kan i sjældne tilfælde opstå spredning af botox til Levator palpebra musklen.

Nedsunken pande efter Botox
Gives BOTOX for langt nede paralyseres frontalismusklen De-nedre fibre og øjenbrynene synker nedad

Levator palpebra musklen.

Levator palpebra er den muskel, der er ansvarlig for at løfte øjenlågene. Hvis BOTOX-injektionerne fejlagtigt påvirker denne muskel, kan det resultere i et drop eye, hvor øjenlåget ikke kan løftes ordentligt. Dette kan medføre nedsat synsfelt og give et asymmetrisk udseende. Svinder spontant efter ca 3 mdr. og kan delvist afhjælpes ved hjælp af øjendråber.

For at undgå potentielle risici ved BOTOX-behandling i panden er det afgørende at vælge

Drop eye efter Botox
Drop øje er hængende øjenlåg hvis Botox kommer ind i en forkert muskel

en kvalificeret og erfaren behandler. Her er nogle vigtige punkter at huske på:


En grundig konsultation med en kvalificeret godkendt læge er et lovkrav og et mindstekrav du skal stille. Diskuter dine mål og forventninger, og vær åben om din medicinske historie og eventuelle tidligere kosmetiske procedurer.


Præcis placering af injektioner: En erfaren behandler vil være opmærksom på de præcise placeringer af injektionerne for at undgå uønskede bivirkninger. Injektionerne skal gives i de korrekte muskler og doseringer for at opnå det ønskede resultat.


Forkert udført Botox i Glabella området (bekymringsrynken)kan også medføre nedsunken pande se billedet hvor injektionerne er givet for langt oppe

Bekymringsrynken behandlet for højt oppe hvor den kan ramme Frontalismusklen og give tung pande.
Bekymringsrynken behandlet for højt oppe hvor den kan ramme Frontalismusklen og give tung pande.

Hvordan kan nedsunken pande efter BOTOX behandles.


Anti-rynke-injektioner har en fremragende 30 års track record for behandling af pandelinjer og rynker. Disse injektioner er sikre og effektive, når de udføres af en erfaren æstetisk injektor. Der er dog nogle få midlertidige bivirkninger forbundet med disse procedurer.

I løbet af de første 2 uger efter dine AW-injektioner vil din pande og dine øjenlåg føles tunge.

Dette skyldes typisk en af ​​to årsager.

1) Det kan skyldes afslapning af frontalis- eller pandemusklen.

2) Nogle mennesker bruger deres frontalis til at løfte den øverste del af deres øjenlåg - det gør vi alle, især når vi anvender mascara!

Tunge øjenlåg efter Botox

Hvad kan man forvente :

Dine øjenbryn og øjenlåg kan også virke lidt hævede om morgenen, når du vågner - men bare rolig, det vil falde til ro efter et par dage.

Man kan forventer stramhed og tyngde efter første procedure, da behandling er 'Kicking-In'. Dvs den indtræder pludseligt.

Denne følelse forsvinder af sig selv efter 2-4 uger, efterhånden som din hjerne vænner sig til denne nye afspænding af dine muskler og musklerne i området genbinder en ny ligevægt.

Enhver tyngde du oplever vil forsvinde, og din pande og øjenlåg vil føles lettere.


Tung følelse i pande hos førstegangs behandlede.


Førstegangspatienter har altid brug for tid til at tilpasse sig - ikke kun til deres nye look, men også til at have mindre muskelkontrol i deres ansigt.

Denne følelse er helt normal efter en moderat dosisbehandling. Det kommer bare an på, om du kan klare følelsen eller ej.

Tillad dig selv et par uger til at vænne dig til den nye fornemmelse af, at du ikke kan løfte din pande så frit, som du har gjort i årevis. Denne følelse forsvinder og sætter sig normalt efter 3 til 5 uger.


Det er helt normalt efter at have fået rynkeudjævnende injektioner i panden, at dine bryn og øjenlåg føles tunge. Det er næsten umuligt at behandle rynker i det område og ikke give den tunge øjenbrynsfornemmelse.

Vi vil injicerer hver patient med en skræddersyet dosis, som vi vurderer er den mest passende for den enkelte.

Typisk starter man med en lav til medium dosis på tværs af Frontalis musklen, som dækker dele af panden på dit kranie. For at undgå at dit bryn hænger, vil han kun øge dosis, hvis det er nødvendigt.

Stol på din læge – den tunge følelse vil aftage, da du ikke er blevet overinjiceret.


Hjemme behandling af tung Pande efter Botox

Øjenbryn og øjenlågsøvelser af tung pande efter Botox.

Frontalis er den muskel i din pande, som styrer hævningen af ​​dine øjenbryn.

Efter 2 uger, hvis du stadig føler dig tyngde, prøv blid øjenbrynsløftning og blink hurtigt med øjenlågene i 30 sekunder. Gør dette 4 gange dagligt i 2-4 dage, da det kan hjælpe med at løse tyngden.

Overdriv det ikke!

Fremtidige behandlinger

Til din næste behandling, for at undgå den tunge fornemmelse, kan du vælge at gøre din pande mindre glat.

Dette indebærer indsprøjtning af en lidt lavere dosis toksin. Du vil dog stadig se dine pandelinjer efter din behandling.

Selvom din pande ikke vil være helt glat, vil dine linjer virke blødere, og du vil have masser af bevægelse i din pande.

Nogle af vores patienter har prøvet denne mulighed, men de fleste vender tilbage til deres anbefalede pandedosis og tolererer tyngden i 3-4 uger.311 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page