top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Poser under øjnene Jelly Rools

Opdateret: 27. feb.

Poser under øjnene har forskelligt udseende og forskellig anatomisk placering og årsag. Jelly rools er de væskefyldte poser som fremkommer i området lige under øjnene.

Poser under øjnene  Jelly Rools

Jelly Rools har en interesant årsag. Glat muskulatur i huden og den runde muskel omkring øjnene “Musculus orbicularis oris” trækker så at sige huden ind og det bindevævsstrøg der ligger lige under øjner orbicularis retaining ligament danner den nedre fold under jelly roolen. Lymfedrænagen fra nederste øjenlåg bliver derfor hæmmet og området bliver væskefyldt og hos nogle kan de være ganske store. Ikke overraskende er muskelaktiviteten i perioder med stress og manglende søvn med til at forværre tilstanden.

Den rigtige behandling vil som alt andet, være at gå efter den udløsende årsag. BOTOX afslapper i midlertid muskelaktiviteten og gendanne lymfedrænagen.


Ansigtsgymnastik eller ansigts yoga øvelser kan hjælpe med at styrke og tone musklerne i ansigtet, hvilket kan reducere synligheden af poser under øjnene. Men det er vigtigt at bemærke, at poser under øjnene kan have forskellige årsager, herunder aldring, genetik, allergi, væskeretention, stress og træthed. Hvis poserne skyldes en af disse årsager, kan ansigtsyoga øvelser muligvis ikke være tilstrækkelige til at eliminere dem helt.

Der er også andre trin, du kan tage for at reducere synligheden af poser under øjnene, som inkluderer at få nok søvn, drikke masser af vand, reducere saltindtaget, bruge øjencremer, der indeholder koffein eller hyaluronsyre, og anvende kolde kompresser på øjenområdet.

Hvis poserne fortsætter med at være et problem for dig, selv efter at have prøvet disse trin, kan det være en god idé at tale med en hudlæge eller en kosmetisk læge for at finde ud af mere om dine behandlingsmuligheder.

92 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page