top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

L'ebss Bio aktiv skinbooster. Se injektions teknikken i videoen.

Opdateret: 30. maj

Bio aktiv skinbooster

En biologisk aktiv skinbooster er et hudplejeprodukt, der indeholder aktive ingredienser designet til at forbedre hudens sundhed og udseende gennem biologiske processer. Disse produkter er ofte meget koncentrerede og målrettet mod specifikke hudproblemer såsom rynker, solskader, aldring, fugt, afblegning af misfarvninger eller acnebehandling. Her er nogle vigtige aspekter af biologisk aktive hudboostere:

1. Fugtgivende: Mange hudboostere indeholder hyaluronsyre, kendt for sine kraftige fugtgivende egenskaber. Det kan hjælpe med at fylde huden, reducere fine linjer og forbedre hudens tekstur.

2. Anti-aldring: Ingredienser såsom peptider, retinol og antioxidanter er almindelige i hudboostere, der målretter mod aldring. Disse ingredienser kan hjælpe med at stimulere kollagenproduktionen, reducere rynker og beskytte huden mod miljøskader.

3. Brightening: Hudforstærkere, der retter sig mod en lysere hudtone, indeholder ofte ingredienser som C-vitamin, niacinamid og forskellige planteekstrakter. Disse kan hjælpe med at reducere hyperpigmentering og udjævne hudtonen.

4. Acne Behandling: For dem, der kæmper med acne, kan hudforstærkere indeholde ingredienser som salicylsyre, tea tree-olie og benzoylperoxid for at hjælpe med at rense porerne, reducere inflammation og forhindre fremtidige udbrud.

5. Anvendelse: Skinboosters kan med fordel gives som mikroindsprøjtninger kombineret med specielle hudpleje produkter. Hudpleje produktet påføres dagligt eller et par gange om ugen, afhængig af produktets instruktioner og brugerens behov.

6. Biologisk aktivitet: Biologisk aktive ingredienser er dem, der har en direkte effekt på hudens biologiske funktioner, såsom at øge cellefornyelsen, forbedre barrierefunktionen eller modulere inflammation.

Når du skal vælge en biologisk aktiv hudbooster, er det vigtigt at vælge et produkt, der passer til din specifikke hudtype og behov. Konsultation med en hudlæge kan være nyttig til at finde det mest effektive produkt til din hudplejerutine.


Peptider er små proteiner som består af aminosyrer og har mange vigtige funktioner i kroppen. Når de påføres på huden, kan de have flere positive virkninger.

Peptider kan for eksempel hjælpe til med at stimulere kollagen produktionen i huden, som er vigtig for at opretholde hudens struktur og elastisitet. De kan også bidrage til at reducere betændelse i huden og beskytte imod oxidativt stress, som er en af de vigtigste årsager til aldring af huden.

Nogle peptider kan også have en fugtighedsgivende effekt på huden, ved at bidrage til at forbedre hudens naturlige fugtbarrierer og reducere tab af fugt fra huden.

Det findes mange forskellige typer peptider som kan bruges i hudpleieprodukter, og hver type peptid kan have forskellige fordele for huden. Det er vigtig at vælge den rigtige type peptid for at opnå den ønskede effekt på huden.

De første peptider til kosmetisk brug blev udviklet i begyndelsen af 1990'erne. Siden dengang er peptider blevet en mere og mere populær som "cosmeceutisk" ingrediens i anti-aging produkter.

Disse interessante og nyttige molekyler består af kæder af mindst to aminosyrer forbundet med en "peptidbinding." Peptidbindingen er en kemisk binding karakteriseret ved en deling af elektroner mellem atomer, der dannes mellem to molekyler. Dette forhold udgør limen mellem aminosyrerne i alle proteinstrukturer.

Der er en specifik sammenhæng mellem aminosyresekvensen i peptidkæden og dens fysiske egenskaber såsom funktion, opløselighed gennemtrængningsevne osv. Peptider er typisk aktive i meget lave koncentrationer. Den største udfordring for brugen af disse molekyler inden for kosmetik og personlig pleje er at udvikle et peptid og formulere det i et transport medie, der kan levere det til målstedet i huden. Dette er ofte forbundet med lang forskning og mange forsøg Der grund til at de dyre kosmetiske produkter, er dyre.

Med L'ebss skinbooster kommer vi let over dette problem og injicere direkte i hudens vækstlag hvor virkningen både koncentration og beliggenhed er mangedoblet i forhold til de dyre cremer. Du har aldrig oplevet noget lignende og vi garanterer at du blir både tilfreds og overrasket.


Hvad er et peptid?

Et peptid er en kemisk enhed som består af mindst to aminosyrer, som er forbundet med en peptidbinding. Korte aminosyrekæder er peptider, mens lange kaldes proteiner. Peptider er med andre ord små proteiner. Peptider bestående af to aminosyrer er dipeptider, og tre aminosyrer er tripeptider. Peptider med mindre end 20 aminosyrer er oligopeptider, mens et polypeptid kan have 50 til 100 aminosyrer. Peptider kan have forskellige konfigurationer og kan være naturligt forekommende, nedbrudte proteiner eller syntetisk fremstillede. Aminosyresekvensen er den vigtigste egenskab ved et peptid, da den påvirker dets biologiske egenskaber. Peptider udfører forskellige biologiske funktioner ved at interagere med målreceptorer i matrix(området imellem cellerne)(ECM), på celleoverfladen eller inde i cellens kerne og udløse en biologisk respons.


Hudens opbygning

Huden er opdelt i tre lag: epidermis, dermis og hypodermis. Epidermis og dermis adskilles af en basalmembran, og under celle membranen findes en matrix (ECM) som indeholder forskellige ekstracellulære matrix proteiner herunder kollagener, laminin, fibronectin, elastiner og protein bundne hyaluronsyre. Disse proteiner binder celler og organer sammen og fungerer desuden som signalmedie mellem celler og væv. Når molekyler i ekstra cellulær matrixen (ECM) fx collagen nedbrydes, frigives peptidfragmenter kaldet matrikiner, der fungerer som cellebudbringere i vævsreparation og sårheling. Det for eksempel den mekanisme som udnyttes ved fx. Microneedling, dermarollers etc. Matrikiner findes i kollagen, elastin, decorin, lamininer, fibronectin og tenasciner.

Et eksempel på et matrikinpeptid er Palmitoylpentapeptid-3, der også kaldes Matrixyl®, der har vist sig at have en betydelig anti-rynke effekt i randomiserede undersøgelser. En anden type peptider, antioxidanter, beskytter mod oxidativ skade forårsaget af reaktive oxygenarter (ROS). Ikke alle antioxidanter trænger igennem cellemembraner og er ineffektive mod intracellulære ROS.

Endelig er der neuropeptider, der fungerer som budbringere mellem hjernen og huden og spiller en rolle. Eksempler på hudtilstande, der kan være relateret til neuropeptider, inkluderer kløe, hyperhidrose (svedtildens) øget talgkirtelaktivitet og rødme. Botulinum toxin er et godt eksempel på et pollypeptid(protein) som med stor overbevisende effekt bruges til afhjælpning af disse tilstande.


Bioaktive peptider i hudpleje produkter.

En stor udfordring for kosmetiske kemikere, der arbejder med peptider, er at formulere det mest passende peptid til en creme/serum/pulver som kan levere peptidet til det ønskede mål i huden på det passende tidspunkt. Dette er en udfordring i lyset af at peptider er udsat for: nedbrydning af enzymer i huden, uønskede bivirkninger, der kan opstår i huden, og begrænset transport igennem huden. For at håndtere disse problemer er kemisk modificerede peptider designet med forbedret biotilgængelighed og stabilitet, og dette er en nyttig strategi, der anvendes af kosmetik producenter.

Opløseligheden af et peptid i en vandig opløsning er i høj grad afhængig af aminosyresammensætningen. Peptider med en stor andel af basiske og sure aminosyrer er sandsynligvis let opløselige i vand ved fysiologisk fælles pH på ca. 7,4.

Peptider modificeres som bestemt af deres tilsigtede anvendelse. For eksempel kan tilføjelse af en fedtsyre til et vandopløseligt peptid sætte det i stand til at trænge ind i huden.

Forbedret levering af peptidet gennem huden kan også opnås ved brug af fedtsyre som palmeolie (palmitoyl) for at øge peptidets hudgennemtrængelighed. Et eksempel på denne fremgangsmåde er palmitoylpentapeptid-3 (pal-KTTKS), kommercialiseret under handelsnavnet Matrixyl® af Sederma. Matrixyl er en fem aminosyrekæde bestående af lysin-threonin-threonin-lysin-serin. Palmitoyl er derfor et neget udbredt fedtsyrederivat beregnet til at øge indtrængning i huden. Matrixyl hævdes at have en anti-aging effekt, idet det er blevet observeret at reducere fine linjer og rynker. GHK kobberbindende peptid, oprindeligt isoleret fra humant plasma, blev opdaget i løbet af 1970'erne (16). Dette peptid er nyttigt til at forbedre sårheling via stimulering af collagen og elastin syntesen. (7). Tabel 1 viser eksempler på peptider, der markedsføres som kosmetik i hudplejeprodukter.Arginin er en essentiel aminosyre forbundet med sårheling. Forskellige publikationer rapporterer, at peptider bestående af arginin, glycin og asparaginsyre (RGD) letter sårheling ved at binde sig til specifikke receptorer, der signalerer for kollagenfornyelse. Penylalanin hjælper med at stabilisere proteinet mod nedbrydning forårsaget af enzymer i huden.


Konklusion

Der er en voksende efterspørgsel efter anti-aging ingredienser i takt med at verdens aldrende befolkning stiger. Vi har gennemgået forskellige publikationer beskriver her de peptider, der almindeligvis anvendes i kosmetik. Peptider har et stort potentiale for brug i anti-aging produkter, da de har en lang række egenskaber, der er egnede til at imødegå almindelige klager forbundet med ældning af hud. En stor udfordring ved formulering med peptider er evnen til at sætte peptider i stand til at trænge ind i huden. Hudgennemtrængelighed (Permeabilitet) opløselighed osv er forbundet med mange faktorer som vanskeliggør og fordyre tilgangen. Vigtigt er at notere at del ganske små koncentrationer of peptider de rigtige steder, har effekt. Det ligner mere en tænd sluk funktion end en koncentrations afhængig virkningsmekanisme. Andre vigtige faktorer holdbarheden og stabiliteten af peptidet i formuleringen.

Derfor er intruduktion af skinboosters indeholdende de vigtige aminosyrer og peptider, et stort skridt i retningen af en og økonomisk overkommelig og effektiv anti age behandling af huden.

Hvad er pink yeast


109 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page