top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Transamin Melasma pigment pletter

Opdateret: 16. okt. 2023


Melasma, leverpletter modermærker er bare nogle få betegnelser for pigment forandringer i huden. Det drejer sig om meget forskellige tilstande og årsagerne er derfor også vidt forskellige. Derfor er det vigtigt at konsultere en læge eller hudlæge som kan stille den rette diagnose og behandling. Imidlertid er der ved alle pigmentforandringer tale om aflejring af melanin forskellige dybder og derfor tilgængelig for behandling ved deponering af medicin under huden.

Melasma bliver normalt mere synligt om sommeren og mindre synligt i vintermånederne. Det velkendt, at personer med mørkere hud er mere tilbøjelige til at udvikle melasma end personer med lys hud. Følsomhed over for østrogen og progesteron er også kendte udløsere. Dette betyder, at hvis du tager P-piller, er gravid eller modtager hormonbehandling, er din risiko for at udvikle melasma højere. 

Tredobbelt kombinationscreme (hydroquinon, tretinoin og kortikosteroid) er effektive til behandling af melasma såvel som hydroquinon alene. Kemisk peeling og laser- og lysbaserede enheder har blandede resultater. Oral tranexamsyre og mikroinjektion er en lovende ny behandling for moderat og svær tilbagevendende melasma.


Trasamin virker ved reduceret melaninsyntese ved at ændre forholdet mellem almindelige hudceller(keratinocytter) og melanin producerende hudceller(melanocytter) samt reducere tyrosinase, som er et enzym som er involveret i melanin dannelsen..


Tranexamsyre (ofte forkortet som TXA eller TA) er en syntetiseret aminosyre, der bruges til at behandle moderat til svær melasma, især hos patienter, der ikke har haft succes med andre behandlinger som lasere, hudpleje (solcreme) og anden receptpligtig medicin. Sammen med andre midler som C-vitamin er Transamin en sikrere og mere effektiv behandling.


Pigmentforandringer er rimelig uproblematisk hos personer med lys hud. Laser og peeling virker i reglen godt. Hos mørkhudede vil forandringerne dog ofte vende tilbage med fornyet styrke.

Spm klinik indehaver i Sydøstasien har Vi har lang erfaring med Transaminsyre og bioaktive melanin reducerende de skinboosters indgivet som mikroinjektioner hos personer med mørk hud og vi følger de videnskabelige artikler og protokoller som er tilgængelige i internationale medicinske tidskrifter.
85 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page