top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Nedsat effekt og varighed af Botox efter Covid

Mit toksin varede ikke i 12 uger!"

Et betydeligt antal patienter har bemærket at holdbarheden af Botulinum toxin efter covid pandemien, har været kortere end vanligt. En undersøgelse fra England blandt 1.856 behandlere i 33 lande fandt ud af, at 73 % havde set en stigning i antallet af patienter, der klagede over, at deres toksin ikke har holdt godt efter Covid-lockdown.


På æstetikforaene har klinikere spekuleret over årsager til dette. Hvad kan årsagen eller årsagerne være? Er det risikable batches; tæt på udløbsdato eller stærkere muskler efter lockdown? Kan det være den varme sommer 2022 og har Covid selv har haft en rolle at spille i nedsat toksin varighed?

Hvilke faktorer påvirker toksinets levetid - Covid eller ej - og hvad kan vi som behandlere gøre for at forbedre de variabler, vi har kontrol over?


Vinter er en god tid for BOTOX behandling.


B.tx behandling varer alt fra tre til seks måneder, før de skal genopfriskes. Højere kropstemperatur, solbadning, alkohol eller højintensiv træning kan øge hastigheden, hvormed Botox metaboliseres og udvaskes, mens koldere vintertemperaturer faktisk kan øge tiden, før din Botox begynder at aftage. Dette giver dig mulighed for at udsætte gentagelsen af ​​proceduren i flere måneder.

Alternativt kan man i varme perioder anvende nedkøling af det behandlede område med isposer.

Zink kosttilskud i form af organisk bundet zink, er vist at have betydelig B.tx forlængende effekt. Der er ikke lavet nogen undersøgelser om zink niveauet i blod skulle være lavere under Covid, men op til 73% af B.tx behandlede patienter rapportere øget behandlings effekt ved samtidig indtagelse af organisk bundet zink.

Alt gik i stå under covid og lager tiden for B.tx har utvivlsomt været længere og batches som er kommet i omløb efter pandemien har måske været påvirket. Hertil skal siges at producenternes kvalitets kontrol er meget grundig.

I den engelske undersøgelse er der ikke nogen forskel i rapportering af den nedsatte behandlings holdbarhed imellem Bocouture Azzalure og BOTOX.


Hvad kan jeg gøre for at forlænge varigheden af min B.tx behandling.

De gode råd er derfor. Undgå varme, stress, solbadning, massage, fysisk belastning og alkohol første døgn efter behandling. Tag et kosttilskud med organisk bundet Zink og start gerne et par dage før B.tx behandlingen. I varme perioder brug isposer et par timer efter injektionerne. I klinikke anvender vi isposer til nedkøling af området før behandlingen. Dette nedsætter den kapillære blodgennemstrømning til området og sikre derved at medicinen bliver i området længst muligt i den vigtige tid før B.tx er bundet til receptorens i nerveenderne. Isposerne virker også bedøvende så ubehag ved behandlingen minimeres.

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page