top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Nasolabial furen

Opdateret: 30. jun.

Nasolabialfuren er den fold, der løber fra siden af næsen ned til mundvigen på hver side af ansigtet. Denne fold kan blive mere synlig med alderen eller på grund af vægttab, da tabet af fedt i kinderne kan få nasolabialfuren til at blive mere udtalt.

Det er vigtigt at bemærke, at nasolabialfuren er en naturlig del af ansigtets anatomi, og at en vis grad af synlighed er normal og ikke nødvendigvis kræver behandling.

De aldersrelaterede forandringer der ligger til grund for fremkomst af nasolabial furen, skyldes flere ting. Helt grundlæggende er at kindbens knoglen resorberes og bliver affladet med alderen Der dannes som konsekvens en hulhed i midtansigtet og huden mister støtte som et telt med for korte teltstænger. Hertil kommer også et aldersbetinget svind i de dybe fedtpuder og øget vækst i de overfladiske samt tab af elastin og collagen og hyaluronsyre/fugtighed i huden. Dette resulterer i at hud og underhud glider ned og fremad. Det skaber den fold som kaldes nasolabial furen. I kæbelinjen giver dette alderstegn sig udtryk i hamsterposer. Korrekt behandling er at give filler dybt i kindbenene og tindingen. Dette løfter under/overansigtet op og med bioaktiv skinbooster spænder huden yderlige op. Ligesom et telt med slappe teltstænger. Filler i selve furen er symptombehandling og ikke uden risiko. Det virker godt på yngre en til 2 gange er Men med tiden vil knogle resorberingen i kindbenene ikke længere kunne skjules og yderligere volumen i underansigtet vil gi et tungt underansigt og give anledning til bulen ud og eventuelt migration af filleren.

Bemærk at hamsterposer og poser unde øjnene ved denne form for anatomisk behandling, ligeledes påvirkes i gunstig retning.

Nasolabial furen forsvundet uden filler
Nasolabialfuren udvisket efter filler i kindben og tinding (egen patient)

Dyb filler lige over knoglen i kindbenet sigter på behandling af den udløsende årsag og holder også længere og der er ingen større blodkar i nærheden og er i øvrigt også langt mindre smertefuld end injektioner i selve furen hvor huden er meget stramt bundet til det undeliggende bindevævsstrøg.


Dyb filler over kindbenet kombineres overfladisk med en bioaktiv skinbooster/ hyaluronsyre filler med lav viskositet. Dette er en opdateret moderne kombinations behandling for absolut bedste kosmetiske resultat. (strækker huden yderligere over midansigt og kindben og reducere hudfremfaldet over nasolabialfuren yderligere.


Man vil typisk starte op blødt med 0.6-0.8 ml dyb filler i hver side. Man kan altid senere supplere hvis det er nødvendigt. Kombineret med 2 gange en halv ml med et tyndere produkt overfladisk som indgives med lang stump kanyle og vifteteknik. Smertefrit og særdeles waueffekt. Kan efterfølgende suppleres med Instalift eller Nefertitilift hvis der er behov og ønske om det. Bemærk man rører ikke nasolabialfuren men fjerner en del af årsagen til dens fremkomst.


Ikke egen patient

Dette billede viser okklusion af den arterie der findes ca 5-8 mm under nasolabial furen op langs næsen og ve øje.

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page