top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

The triangel of youth og Kæbe vinkel

Opdateret: 9. maj

Der er flere metoder til at genskabe en veldefineret ungdommelig udseende kæbelinje. Der florerer mange videoer på nettet med forskellige metoder hvor der anvendes fillers direkte i kæbelinjen enten subkutant dvs lige under huden eller dybere på knoglen ofte foran en tilstedeværende hamsterpose for at kamuflere den hulhed eller konkavitet som

ungdommens trekant
Undgå filler i underansigtet

specielt forfra genere patienten. Imidlertid forbryder al volumen tilføjelse i underansigtet sig imod reglen om triangular youth og hvis der samtidigt er en promenerende maseter muskel, vil resultatet måske være en veldefineret kæbe linje men et plumt og ældet udseende. Man skal bemærke at ansigtsform er blandt de udseendemæssige signaler som på et split sekund afgør hjernens opfattelse af en persons alder.

Filler i kæbe og kæbevinkel v-shape hamsterposer

Lægges fileren subkutant i kæbelinjen med canulae, med en filler med relativ høj grad af viskositet således at filleren promenere under huden og giver en skarp vinkel fra ansigt til hals. Problemet er at filleren ligger i et overfladisk lag og når munden åbnes sker dette.

en person der har fået filler i kæbevinklen hvor fileren flytter sig ved gab
Filler i Kæbevinklen givet for overfladisk

Som med alt andet er valg af behandling stærkt individuelt og man kan udemærket komme igennem med en pragmatisk løsning afstemt efter patientens anatomi og muligheder uden strikt at holde sig til grundprincipperne.

Grundprincippet er:

Undgå Filler i underansigtet herunde filer i kæbelinje nasolabial fold og majonette linjer.

At genskabe den omvendte trekant. Det kan eventuelt gøres med lidt filler i kindben hage og et Botox øjenbryns løft. Yderligere kan der tilføjes lidt filler i kæbevinklen,dybt på knoglen som med alderen bliver mere åben. Dermed lukkes vinklen nogle grader og hage kæbevinkel afstanden øges. Dette vil illudere et yngre udseende og spænder samtidig huden i kæbelinjen op så den fremstå skarpere.

Botox instalift før og efter
Maseter BOTOX og BOTOX Instalift samt L’ebss skinboster Billede til højre er efter 2 behandlinger

Botox Instalift før og efter
Patienten har fået BOTOX Instalift (kæbelinje hage og hals)

illustrerer Instalift virkning
Pilene illustrerer effekten af Botox Instalift trekantens spidser illustrerer de punkter der bruges til behandling af hamsterposer nasolabial fold og marionette linjer.

Her er der kun anvendt Botox Instalift inklusive afslapning (Botox) af hage musklen som resultat trækker hagen et par mm frem

I instalift proceduren indgår Botox Nefertiti lift som afslapper Platysma halsmusklen, som er en ganske overfladisk muskel som trækker ansigtshuden nedad og får ansigtet til at virke tungt. Desuden indgår neuro glandulær blokade som er en særlig Botox teknik som skrumper hudens sved og talgkirtler og på den måde tilføjer et vector princip. Dvs påfører huden en kraft i en eller flere retninger. Man kan som det ses komme langt med en Botox instalift behandling til 2700.- kr.

Princippet i en holdbar Jawline eller Kæbelinje behandling og al anden kosmetisk injektions behandling iøvrigt, er at genoprette de knogleforandringer som ligger til grund for ansigtets aldersafhængige forandringer. Dvs filler behandling af Kindben, i hagen og i kæbevinkelen.

Aldrig direkte i marionette linjer, nasolabial folder eller kæbelinje. Filler behandling af underansigtet vil som nævnt med tiden føre til et tungt underansigt med omvendt triangel of youth.

Kæbelinje udført med filler i kæbe vinkel og hage V-shape
Kæbelinje mest skånsomme metode er filler i kæbevinklen og i hagen. Giver det bedste resultat

Filler i Kæbelinjen V shaping af ansigtet risikofri.

Filler i kæbevinklen og i hagen er velegnet til personer med vigende hage og ved V shaping. Derved undgår man filler i selve kæbelinjen som både er er risiko fyldt og med tiden tilfører tyngde i underansigtet som får personen til at se ældre ud.


Danne behandling er mindre risikobetonet end filler langs hagelinjen og iøvrigt helt smertefri.

81 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page