top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Hvordan virker Botox og hvilke enhed måles Botox i.

Opdateret: 21. maj 2023


Hvordan ser et Botox molekyle ud
Botulinum toxin molekyle

Botulinumtoksin er et naturligt forekommende protein produceret af den anaerobe (gror i iltfattigt miljø) bakterie Clostridium botulinum. Proteinet virker som et neurotoksin ved at blokere frigivelsen af acetylcholin som er et molekyle som nerver og muskler bruger til at tale sammen med. Proteinets blokerende effekt på muskel-nerve kommunikation har vist sig at have stor klinisk

Botulinum kultur Botox Bakterier

anvendelighed ved at behandle så forskellige medicinske tilstande som spasmer, svedtildens og dynamiske rynker, acne, give huden glød. Nye teknikker udviklet i østen hvor man giver Botulinum toxin med forskellige afmålte fortyndinger, Vil komme til at revolutionere den kosmetiske anvendelse i USA og Europa.De fleste lægemidler måles og gives efter deres vægt, typisk i milligramområdet. Mængden af anvendt BoNT-A er dog så lille, at den skal måles i forhold til dens biologiske aktivitet snarere end ved dens masse. Dosen af BoNT-A, normalt i nanogramområdet (10-9), måles i enheder af biologisk aktivitet i en standardiseret musemodel. En enhed af biologisk aktivitet, almindeligvis omtalt som 1 enhed, er den mængde toksin, der kræves for at dræbe 50 % (dødelig dosis eller LD50) af 18-20 g Swiss-Webster hunmus, når de injiceres i bughinden. Til sammenligning er den estimerede dødelige dosis (LD50) i et menneske på 75 kg cirka 2635 gange dette eller 2635 enheder. Typisk gives der 10-14 enheder i Glabella området (imellem øjnene)


De 4 virkningsmekanismer for Botox.

1. Blokere frigivelsen af signalstof fra nerve til muskel hvilket medfører paralyse og hypotrofi af musklen.


2. Blokere frigivelsen af signalstof fra det ubevidste nervesystem til sved og talgkirtler hvilket medfører nedsat eller blokeret sekretion og kirtel hypotrofi.


3. Hæmmer mastcellers frigivelse af histamin og medfører nedsat hudirritation rødmen allergi urticaria etc.


4. Blokere de signalstoffer og mokelyler der indgår i betændelses kaskade rækken ved inflammatoriske tilstande i huden.
20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page