top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Naturlig kosmetisk behandling med filler på kindbenene: Skygger og Sfumato-teknik 4 punkts behandling.

Opdateret: for 12 timer siden


Introduktion:

Sfumato teknik refererer til en maler-teknik udviklet i renæssancen. Sfumato betyder skygger. Teknikken fokuserer på skyggevirkning og skyggevirkningers betydning for aflæsning af et ansigt. Ung, gammel, sund, usund, potentiel partner eller ej. Teknikken anvendt i kosmetisk sammenhæng betyder at være bevidst på de skygger som aldersmæssige forandringer og behandling med filler har for det kosmetiske resultat.

På kindbenene kan korrekt placeret filler bidrage til at løfte det aldersrelaterede hule udtryk og det medførende sammenfald af kinderne. Ikke desto mindre skal man være opmærksom på, at behandlingen kan påvirke skygger og hulheder de tilstødende dele af ansigtet, bla. i tinding og området foran ørene.

De 4 punkter er Kindben, tinding, hage og kæbevinkel. Hvilket er områder som er blodkar fattige og derfor karakteriseres de som de sikre områder af ansigtet. Dvs en relativ risikofri behandling.

Det kosmetiske resultat, herunder den aldersmæssige foryngelse man opnår, er i flere internationale undersøgelser, højest scorende hvad tilfredshed angår.

Det er meget vigtigt at forstår at ansigtets anatomiske afgrænsninger i helt afgørende grad hænger sammen med de skyggevirkninger som virker naturlige og som hører både ungdommen og alderdommen til. Ungdommens glatte overgange imellem kindben og tinding og alderdommens mere ujævne og uregelmæssige overgange.


Når kindbenene ældes, mister de deres naturlige fylde og projektion og give et hult og konkavt udseende under øjne og kindben. Dette medfører rande og skygger under øjnene og er medårsag til hamsterposer og nasolabial folder. Ved at placere filleren direkte på kindbenene kan man genoprette volumen og løfte denne udhulede del af ansigtet, reducere sammenfald og nedfaldne kinder dermed mindske nasolabial furen og i mange tilfælde helt eliminere hamster poserne. Dette skaber selvsagt et mere ungdommeligt udseende og er i øvrigt principielt den eneste korrekte behandling af nasolabial furer og hamsterposer.

Ved at lægge fillere på knoglen opnår man tilmed en mere langvarig effekt, da filleren understøttes af de dybe mere stabile omgivelser uden slitage fra ansigtsmuskel aktivitet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ændringer i kindbenenes volumen og form kan påvirke skygger og hulheder i tilstødende dele af ansigtet. Dette kan resultere i en visuel illusion af manglende fylde og hulheder i andre områder som kan blive tydeligere.

For at undgå dette, er det nødvendigt at tage hensyn til ansigtets samlede æstetik og behandle det i sin helhed.

Sfumato-teknikken er derfor vigtig som behandler at gøre sig bekendt med.

Sfumato-teknikken, der oprindeligt blev anvendt af maleren Leonardo da Vinci, består i at blødgøre overgangene mellem forskellige skyggevirkninger for at skabe et mere naturlig og harmonisk æstetisk resultat. Når man anvender Sfumato teknikken under behandling af kindbenene, fokuserer man på at skabe en glidende overgang mellem fillerområdet og de omkringliggende områder. Dette sikrer, at skygger i ansigtet opretholdes i harmoni, og at det endelige resultat ser naturligt ud. Ligesom MonaLisa.

Det er afgørende at være opmærksom på, at positive ændringer i kindbenene efter filler kan påvirke skygger i de tilstødende områder så disse kommer til at se ubehandlede ud og og i værste galt at resultatet som helhed kommer til at virke unaturligt.

Fremgangsmåden med Sfumato-teknikken, er at fokuserer på at skabe glidende overgange og blødgøre forskellene.

Dybe hyaleronsyre fillere har en længerevarende virkning sammenlignet med overfladiske fillere.

Der er afgørende at have en omhyggelig og præcis anatomisk viden og korrekt injektionsteknik for at opnå et tilfredsstillende resultat.


Det er vigtigt at understrege, at beslutningen om at gennemgå enhver form for kosmetisk behandling bør træffes i samråd med en kvalificeret læge eller specialist der kan give individuel rådgivning baseret på de unikke anatomiske træk, patientens ønsker og behov.

I sidste ende er målet med hyaluronsyrefyldning af kindbenene at genoprette volumen, løfte og skabe et harmonisk naturligt æstetik resultat med triangel of youth i højsædet.


Når det går galt:

Øverste to billeder viser at der er fremkommet unaturlige skygger efter Filler som er injiceret meget overfladisk. Der ses begyndende migration nedadtil idet fillermaterialet vil følge afgrænsningen af den fedtpude som den er injiceret i. Filleren vil med tiden synke ned og læge sig som en pølse i underkanten af fedtpudens afgrænsende hinde. Selvom billedet er af dårlig kvalitet, kan man fornemme at ansigtet er blevet bulet og ujævnt og bestemt ikke lever op til sfumato standard.


Filler der som reultat har medføt et puklet unaturligt udsende med forkerte skygger
Filler der som reultat har medføt et puklet unaturligt udsende med forkerte skygger


Nederste to bileder er egen patient injiceret dybt og under hensyntagen til de tilhørende områder og under hensyn til sfumato teknik. Bemærk nasolabial furen og hamsterposerne, furer under øjnene samt hulheden i tindinge regionen, er svundet. Her er der givet filler i kendben og tinding.


Filler i kindben og tinding med godt naturligt resultat
Tinding og Kindben glider naturligt over i hinanden

iller i kindben og tinding med godt naturligt resultat. Bemærk kindposer, området under øjnene og nasolabialfuren forvinder pga den naturlige anatomiske opfyldning.
iller i kindben og tinding med godt naturligt resultat. Bemærk kindposer, området under øjnene og nasolabialfuren forvinder pga den naturlige anatomiske opfyldning.

48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page