top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Sorte rande under øjnene

Opdateret: 27. feb.


Sorte rande under øjnene Hæmosiderin misfarvning

Har du hæmosiderin farvning?

Nogle mennesker, der lider af det, er måske ikke engang klar over, hvad det er. Hæmosiderin-farvning er en sjælden, men langvarig tilstand, der normalt er forårsaget af en blødning enten efter slag eller efter kosmetiske procedurer såsom dermal filler-injektioner, skleroterapi og øjenlågskirurgi.

Hæmosiderin farvning en brunlig misfarvning, der opstår efter blå mærker, når røde blodlegemer nedbrydes frigives jern fra de røde blodlegemer som omdannes til "hæmosiderin" dette lagres i vævet under huden, hvilket forårsager mørkfarvningen.

Tilstanden er mere almindelig hos mennesker, med mørkere hudtyper, såsom latinamerikansk, asiatisk, mellemøstlig og afroamerikansk.

Hvis du har hæmosiderin farvning eller et langvarigt, mørkt blåt mærke, som du gerne vil se forsvinde er den rigtige diagnose vigtig idet den afgør valg af behandling.


For de fleste patienter kan pigmenteringen fjernes men det er som sagt ikke uden risiko. Det er en specialistopgave og udføres for din sikkerhed skyld hos en speciallæge i hudsygdomme.

Hvis du bemærker ændringer i hudmisfarvning og ikke ved, hvorfor de er der, er det vigtigt at kontakte din læge. Selvom ikke al misfarvning af huden er farlig, kan det være forbundet med alvorlige sundhedsmæssige lidelser, der kræver hurtig behandling.

Misfarvningen fra hæmosiderin farvning kan blive mere eller mindre permanent. Hvis du genkender den underliggende årsag tidligt og begynder at håndtere tilstanden, kan pletterne falme noget over tid.


Der er også en nemmere og mindre indgribende løsning som også opfylder ønsket om altid at anvende mindste middels princip. Specielle hudcremer, kan lysne mørke pletter. Det er i reglen kombinations produkter og meget udbredt sydpå. Det er i reglen 3 fasede cremer, der indeholder hydroquinon tretinoin og et mildt steroid. Fås på magistrel recept men kræver konsultation enten via nettet eller ved fremmøde. Din læge kan også ordinere det til dig. Ellers prøv Hirudoid creme som fås i håndkøb og som er specielt velegnet til blå mærker. Dvs virker bedst tidligt efter eventuel blødning.


78 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page