top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Alders forandringer i ansigtet

Opdateret: 12. mar.

Når vi bliver ældre, sker flere anatomiske ændringer i ansigtets skelet og de dybe fedtpuder i ansigtet. Nogle af disse ændringer inkluderer:

Ansigts ændringer med alderen

Knogle resorption: med alderen kan der ske en gradvis nedbrydning af knoglerne i ansigtet, hvilket kan føre til en reduktion i ansigtets knoglemasse. Dette kan især påvirke kindbenene og kæbebenene. Ændring af vinkler og propertioner.

Ansigts ændringer med alderen

Tab af fedtvolumen: som en naturlig del af aldringsprocessen kan fedtpuderne i ansigtet miste volumen, hvilket kan føre til et fald i ansigtets fylde og glathed. Dette kan være mest mærkbart omkring kinderne, øjnene og kæben.

  1. Tyndere hud: med alderen kan huden i ansigtet også blive tyndere og mindre elastisk, hvilket kan gøre rynker og linjer mere synlige.

  2. Ændringer i ansigtsmuskulaturen: musklerne i ansigtet kan også ændre sig med alderen, hvilket kan påvirke ansigtets form og udseende.

  3. Der opstår karakteristiske folder og skygger som er defineret af underliggende bindevævstrøg. Disse ændringer kan bidrage til et mere træt eller hult udseende i ansigtet med alderen.


Der er forskellige behandlingsmuligheder til rådighed, såsom forskellige kirurgiske ansigtsløftnings teknikker, samt fillers og Botox. Disse teknikker kan hver især hjælpe med at genoprette volumen og glathed i ansigtet.

Deep pan teknikken hvor man samtidigt inkludere det såkaldte SMAS lag, som er det lag der indeholder ansigts musklerne, er en holdbar og effektiv teknik som man typisk vil vælge hvis hud og muskler er blevet slappe. Man skal være opmærksom på at hvis teltdugen (hud ogSMAS lag med muskler) strammes, skal teltstængerne (ansitskelettet) ligeledes korrigeres så balancen bevares for et naturligt udseende og godt resultat

Knogle resorption i ansigts skeletet

Fillers bruges til erstatte det tabte væv. Man anvender i første omgang, to forskellige strategier. Volumen tab af knogle og dybe fedtpuder, behandles med høj viskøs hyaluronsyre filler placeret dybt direkte på knoglen. De dybe fillers holder i reglen op til flere år.

Derefter lægges en mere tyndtflydende filler lige under huden ved hjælp af såkaldt viftekeknik. Det er forbavsende hvor lidt der skal til hos en 35-40 årigperson. En ml i dybden og en ml overfladisk er i reglen nok til hele ansigtet til at gøre en persons udseende 10 år yngre. Dette er naturligvis meget individuelt. Endelig vil man med fordel kombinere med Botox. I pande over hårgrænsen og ned langs siden af ansigter foran og bag ørerne. Dette får talg og svedkirtler til at svinde i størrelse og virker generelt opstrammende. I reglen er 10 enheder BOTOX nok. Se BOTOX Instalift.

Det kan ikke understreges nok at det er vigtigt at konsultere en kosmetisk læge eller om nødvendigt en plastik kirurg da grundig anatomisk viden og forståelse af alderdomsmens indvirkning på ansigtets anatomi og dynamik er nødvendigt for et godt resultat. Tidligere tiders fylden op med Filler de steder hvor der er tilsyneladende mangler fylde, er passé. Kan virke tilfredsstillende hos yngre men kan give anledning til migration og med tiden give bulen ud de forkerte steder. Nyrere undersøgelser med MR scanning har enda påvist at Filler er synlig på scannings billeder op til 10 år efter behandling.

For god ordens skyld skal nævnes at en skinbooster, selv om den indeholder hyaluronsyre, formodentligt ikke vil have samme negative langtidseffekter.


Ældning af ansigtet begynder med knoglesvind. Som vi bliver ældre, mister vores knogler calcium og andre mineraler, hvilket gør dem tyndere og mindre tætte. Dette kan føre til en reduktion i ansigtets volumen og en ændring i ansigtets form. Knoglesvind kan især mærkes i kindbenene, kæben og øjenhulerne. Dette kan føre til et fald i kindbenene, en indrykning i kæben og en dybere øjenhule. Calcium og Magnesium er derfor vigtige mineraler.

Nasolabial folden En af de mest fremtrædende tegn på ældning i ansigtet er nasolabial folden. Nasolabial folden er den fold, der løber fra næsen til mundvigen og er mere synlig hos ældre mennesker. Denne fold opstår på grund af tabet af volumen i kindbenene og fedtpuderne i ansigtet. Når volumen i ansigtet går tabt, glider huden ned og skaber denne fold. En anden faktor, der bidrager til nasolabial folden, er ansigtsmusklerne, der bliver svagere med alderen og ikke længere kan holde huden oppe.

Poser under øjnene Poser under øjnene er også et tegn på ansigtsaldring. Disse poser dannes, når fedtpuderne omkring øjnene glider ned på grund af tab af ansigtsvolumen. Dette skaber en hulhed under øjet og en puf under øjet. En anden faktor, der kan bidrage til poser under øjnene, er svækkelsen af ​​ansigtsmusklerne og hudens elasticitet, hvilket kan føre til en sagging hud.

Konklusion Ældning af ansigtet er en kompleks proces, der involverer mange faktorer, herunder knoglesvind. Når ansigtets knogler mister volumen, kan det føre til en ændring i ansigtets form og fremkomsten af ​​nasolabial folden og poser under øjnene.


198 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page