top of page
  • Forfatters billedeAkuDok clinique

Absorberes Hyaluronsyre gennem huden?

Opdateret: 27. apr. 2023


Hyaluronsyre er en slags sukkerstof, som findes naturligt i kroppen. Det virker som et smøremiddel og holder på fugten i vores hud og ledvæske. Når vi bliver ældre, producerer vores krop mindre hyaluronsyre. Derfor har nogle mennesker prøvet at bruge hyaluronsyre på huden for at fugte den og mindske rynker.

Nogle har været i tvivl om, hvorvidt hyaluronsyre faktisk trænger ind i huden, hvor det skal virke. Men flere undersøgelser har vist, at hyaluronsyre faktisk trænger igennem alle lag af vores hud og når helt ned til underhuden inden for 30 minutter efter påføring.

Det er sikkert og effektivt at bruge hyaluronsyre i cremer, serum og injektioner i kosmetik- og æstetikindustrien. Hvis man bruger håndkøbsprodukter med hyaluronsyre dagligt, kan man se en reduktion i rynker og forbedring af hudens fugtniveau og funktion uden bivirkninger. Større molekyler af hyaluronsyre kan ikke trænge ind i huden, men kan stadig trække fugt ud af huden i tørre omgivelser.

Hyaluronsyre med lav viskositet eller et pulver af varierende størrelse kan være at foretrække, da det kan være mere effektivt. Man bør også sørge for at rense huden grundigt efter brug af hyaluronsyre for at undgå dehydrering.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8449875/

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page